Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Fysisk aktivitet ved diabetes type 1: Et verktøy for å tilpasse insulin til trening

Brosjyren er laget for deg som bruker insulin. Den handler om fysisk aktivitet, insulin, mat og blodsukker, og gir tips og råd i forbindelse med trening for insulinpenn og -pumpebrukere:

– hvordan dosere insulin før, under og etter aktivitet?
– hva trenger kroppen av mat/drikke før, under og etter trening?

Brosjyren er revidert juni 2017 av kliniske ernæringsfysiologer Kari Saxegaard, Severina Haugvik og sykepleier Aasa Løvfall. Med.ansvarlig er dr.med. Hans-Jacob Bangstad.

Pris: For pasienter og helseforetak: kr 25 per stk. Frakt / porto kommer i tillegg.

For firmaer som har gitt økonomisk tilskudd til trykking: kr 12 per stk (alle andre firmaer: kr 50 pr stk)

Minstekvantum ved bestilling fra helseforetak er 10 stk.

bilde
Karbohydrater og insulin

Brosjyren hjelper deg å beregne karbohydratmengden i måltidet, slik at du lettere kan dosere insulin riktig.

Brosjyren er nå revidert og kommer med ny lay out, noen endringer og tillegg. Kliniske ernæringsfysiologer Severina Haugvik og Kari Saxegaard står for denne revideringen, og brosjyren er tilgjengelig på Norsk Diabetessenter.

Pris: For pasienter og helseforetak: kr 25 per stk. Frakt / porto kommer i tillegg.

For firmaer som har gitt økonomisk tilskudd til trykking: kr 12 per stk (alle andre firmaer: kr 50 pr stk)

Minstekvantum ved bestilling fra helseforetak er 10 stk. 

Diabetes og kolesterol

For deg som har diabetes type 1 og forhøyet kolesterol, eller ønsker å forebygge dette. Kostinformasjonen kan brukes av alle som trenger å redusere kolesterolet.

Brosjyren er utviklet av kliniske ernæringsfysiologer Severina Haugvik og Kari Saxegaard og er tilgjengelig på Norsk Diabetessenter.

Pris: For pasienter og helseforetak: kr 25 per stk. Frakt / porto kommer i tillegg.

For firmaer som har gitt økonomisk tilskudd til trykking: kr 12 per stk (alle andre firmaer: kr 50 pr stk)

Minstekvantum ved bestilling fra helseforetak er 10 stk. 

Mat og drikke ved nyresykdom / dialyse

Dette er to ulike brosjyrer om henholdsvis kalium og fosfatinnholdet i matvarer, som hjelper pasienten med å ta hensyn til dette ved sammensetning av måltidene.

Brosjyrene er utarbeidet av klinisk ernæringsfysiolog Kari Saxegaard m.fl., og kan bestilles av nyre- og dialyseavdelinger ved sykehusene.

Pris: Kaliumbrosjyren kr 30. Fosfatbrosjyren kr. 40. Frakt / porto faktureres.

Veiledningsmateriell til bruk for helse-personell

Dette er presentasjoner som er beregnet på veiledningssituasjoner med pasienter, for opplæring i karbohydratvurdering og insulindosering. Materialet er beregnet på bruk sammen med veilederheftet ‘Karbohydrater og insulin’.

Materialet er utarbeidet av kliniske ernæringsfysiologer Kari Saxegaard og Severina Haugvik.

Priser: Pakkepris for flipp inkl. del 1, 2, 3 (70 foiler) og veilederheftet: kr 1.500

– Veilederheftet (pr stk): kr 50

– Minnepinne m/ pdf av del 1, 2 og 3: kr 950

I tillegg kommer frakt / porto.

Hvis du ønsker å bestille, klikk på lenken under, eller ta kontakt med vårt sentralbord / send oss en e-post. 

Klikk her for å bestille brosjyrer

Informasjonsfilmer om type-1 diabetes:

Type-1 diabetes kort fortalt (engelsk tale, varighet 2,5 min): Start film 'What is Type-1 diabetes?' 

Film om diabetes og karbohydrater (norsk tale, varighet ca 5 min): Start film 

Denne filmen er laget for deg med diabetes type 1. Diabetes, insulin og mat henger nøye sammen. Videoen vil hjelpe deg å forstå sammenhengen mellom mat og insulin og vise deg hvordan du kan regne ut mengden karbohydrater. Filmen er et samarbeid mellom Norsk Diabetessenter, AHUS og Elfving Media.

Film om diabetes og karbohydratvurdering (norsk tale, varighet ca 10 min): Start film

Filmen er laget for deg som har type-1 diabetes. Den er en forsettelse av filmen 'Diabetes og karbohydrater' (som du finner link til over). I denne filmen lærer du å regne sammen hvor mange gram karbohydrater det er i ulike måltider, slik at du lettere vet hvor mye måltidsinsulin du skal sette. I tillegg får du flere gode tips. Filmen er et samarbeid mellom Norsk Diabetessenter, AHUS og Elfving Media.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn