Fysisk aktivitet ved diabetes type 1: Et verktøy for å tilpasse insulin til trening
Brosjyren er laget for deg som bruker insulin. Den handler om fysisk aktivitet, insulin, mat og blodsukker, og gir tips og råd i forbindelse med trening for insulinpenn og -pumpebrukere:
– hvordan dosere insulin før, under og etter aktivitet?
– hva trenger kroppen av mat/drikke før, under og etter trening?
Pris: For pasienter og helseforetak: kr 25 per stk. Frakt / porto kommer i tillegg.
For firmaer som har gitt økonomisk tilskudd til trykking: kr 12 per stk.
Karbohydrater og insulin
Brosjyren hjelper deg å beregne karbohydratmengden i måltidet, slik at du lettere kan dosere insulin riktig.
Pris: For pasienter og helseforetak: kr 25 per stk. Frakt / porto kommer i tillegg.
For firmaer som har gitt økonomisk tilskudd til trykking: kr 12 per stk.
Diabetes og kolesterol
For deg som har diabetes type 1 og forhøyet kolesterol, eller ønsker å forebygge dette.
Pris: For pasienter og helseforetak: kr 25 per stk. Frakt / porto kommer i tillegg.
For firmaer som har gitt økonomisk tilskudd til trykking: kr 12 per stk.
Veiledningsmateriell til bruk for helse-personell
Dette er presentasjoner som er beregnet på veiledningssituasjoner med pasienter, for opplæring i karbohydratvurdering og insulindosering. Materialet er beregnet på bruk sammen med veilederheftet ‘Karbohydrater og insulin’.
Vi er tom for flip-overe, men materialet kan kjøpes som en pdf fil ved henvendelse til resepsjonen. Brosjyren som følger med sendes separat. Pris: 500 kr + porto.
Mat og drikke ved nyresykdom / dialyse:
Dette er to ulike brosjyrer om henholdsvis kalium- og fosfatinnholdet i matvarer, som hjelper pasienten med å ta hensyn til dette ved sammensetning av måltidene.
Pris: Kaliumbrosjyren kr 30. Fosfatbrosjyren kr. 40. Frakt / porto faktureres.
Hvis du ønsker å bestille, klikk på lenken under, eller ta kontakt med vårt sentralbord / send oss en e-post.
Klikk her for å bestille brosjyrer
Informasjonsfilmer om type-1 diabetes:
Film om diabetes og karbohydrater (norsk tale, varighet ca 5 min): Start film
Denne filmen er laget for deg med diabetes type 1. Diabetes, insulin og mat henger nøye sammen. Videoen vil hjelpe deg å forstå sammenhengen mellom mat og insulin og vise deg hvordan du kan regne ut mengden karbohydrater. Filmen er et samarbeid mellom Norsk Diabetessenter, AHUS og Elfving Media.
Film om diabetes og karbohydratvurdering (norsk tale, varighet ca 10 min): Start film
Filmen er laget for deg som har type-1 diabetes. Den er en forsettelse av filmen 'Diabetes og karbohydrater' (som du finner link til over). I denne filmen lærer du å regne sammen hvor mange gram karbohydrater det er i ulike måltider, slik at du lettere vet hvor mye måltidsinsulin du skal sette. I tillegg får du flere gode tips. Filmen er et samarbeid mellom Norsk Diabetessenter, AHUS og Elfving Media.